Integritetspolicy

Skoloftet i Sollefteå AB org.nr: 559009-7274 är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som hanteras genom webbshoppen.
Vid frågor om hanteringen av personuppgifter går det bra att kontakta oss via mejl: info@skoloftet.se

Skoloftet AB är ett svenskt företag med bas i Sollefteå som bedriver butikshandel  och detaljhandel på internet med kläder, skor, väskor och tillbehör.

Varför vi lagrar personuppgifter

Verksamhetens behandling av personuppgifter syftar främst till att fullgöra leverans av varor samt att marknadsföra och informera om företagets produkter. Vi använder dessa uppgifter för att:

  • Hantera leverans och returer av beställda varor.
  • Hantera ärenden kopplade till kundservice.
  • Marknadsföring av företagets produkter genom nyhetsbrev och sociala medier.


Insamling och hantering av personuppgifter behövs för att vi skall kunna fullgöra våra åtaganden. Om hantering av uppgifterna inte accepteras så kan leverans av varor inte ske, och inget köp kan således göras i webbutiken.

Hur hanteringen sker

  • Behandling av personuppgifter sker i samband med mottagande av varubeställning eller köp.
  • Hantering av leverans inklusive avisering och kontakt angående leverans.
  • Hantering av betalning inklusive analys av olika betalningslösningar som kan innefatta inhämtning av kreditupplysningar från Klarna.
  • Lagring av personuppgifter för att kunna hantera reklamationer och uppfylla kraven på bokföring samt skatter och avgifter.

Uppgifter som hanteras

Förnamn, Efternamn, adress, e-postadress, telefonnummer, betalningshistorik, annan köpinformation och IP-adress.

Godkännande av hantering

Genom att beställa varor eller att abonnera på nyhetsbrev och därigenom lämna dina uppgifter till oss, så godkänner du hanteringen av personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Lagring av uppgifter

Om du genomfört ett köp av varor eller på annat sätt visat intresse för våra tjänster och produkter kommer vi att lagra dessa uppgifter tills du aktivt väljer att avregistrera dig från nyhetsbrev, eller genom egen begäran att dina uppgifter raderas.

Dina rättigheter

Du har rätt att utöva dina rättigheter enligt gällande dataskyddslagstiftning.

Som konsument har den person vars personuppgifter behandlas rätt att av Skoloftet AB begära tillgång till och rättelse eller radering av personuppgifter.

Som registrerad konsument har du rätt att begära ut och använda dina personuppgifter även i andra sammanhang. Som personuppgiftsansvarig har vi skyldighet att underlätta överflyttning av personuppgifter. Det gäller bara personuppgifter du som själv har lämnat.

Våra skyldigheter

Skoloftets medarbetare är skyldiga att följa denna policy samt hålla sig uppdaterade på eventuella förändringar som kan komma att ske över tid.

Denna personuppgiftspolicy kan kompletteras eller ändras som en följd av förändringar i dataskyddslagstiftning eller ändringar i företagets verksamhet.

Uppdaterat 2022-08-16