Köpvillkor

Pris och betalning

När du handlar hos oss på Skoloftet - kan du känna dig trygg! Vi använder endast säkra betalningstjänster. Du kan betala med vanliga betalkort samt betalning via Klarna. För att beställa varor från oss måste du ha fyllt 18 år. Alla priser är angivna inklusive 25% moms. Priserna inkluderar inte fraktkostnader, som anges separat på sidan.

Frakt inom Sverige

Vid beställning på 1000 kr eller mer appliceras inga fraktkostnader. Vid en beställning under 1000 kr, läggs en fraktkostnad på 79 kr till i utcheckningen - med undantag för order med enbart strumpor - då frakten alltid är gratis.

Frakt utom Sverige, inom EU

Gör du en order som ska levereras utom Sverige men inom EU, appliceras 149 SEK för frakt vid utcheckningen. 

Leverans

Vi eftersträvar snabba leveranser till hela Sverige. Vanligtvis är varan hos dig som beställare inom 1-3 arbetsdagar! Leverans av beställda varor sker till den adress som du har angivit vid beställningstillfället. Det är du som kund som ansvarar för att ange rätt leveransuppgifter och därmed ge oss möjlighet att leverera till rätt adress.Om du inte kan ta emot dina varor vid leveranstillfället kommer godset gå tillbaka till terminal och eventuella tilläggskostnader kan tillkomma för att köra ut leveransen på nytt. Efter mottagen leverans bär kunden ansvaret att kontrollera godset för eventuella skador tillsammans med transportören. Upptäcks transportskada efter att transportören lämnat varan ska detta anmälas till oss inom 5 dagar från mottagen leverans. Leveranstiderna kan variera beroende på typ av produkt. Vi ersätter inte kund vid försenade leveranser.

Ångerrätt/Retur/Reklamation

Du har som konsument rätt att åberopa din ångerrätt inom 14 dagar. Tar det längre tid än 14 dagar är det en icke-godkänd retur och paketet kommer att skickas tillbaka till dig. Vill du byta till annan storlek så lägg ny order i webshopen - ange att det är ett byte så hjälper vi dig att bytet av storlek sker fraktfritt, vi behöver då veta order numret på varan som byts och storlek på denna. När vi fått din retur till oss så kontrollerar vi skicket på varan - vi kan inte ta emot returer som har fläckar eller liknande. Skorna måste returneras i original-skokartongen och måste skickas tillbaka till oss emballerad - så att vi kan sälja skorna med kartong till nästa kund.
Om du har provat en produkt i en större utsträckning än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion har rätt att kräva dig på ersättning för den värdeminskning som produktens skick innebär. Vi kan göra avdrag upp till 100 % om den returnerade produkten har genomgått en värdeminskning som gör att vi inte kan sälja den vidare. Om returen är godkänd så krediterar vi din faktura, minus fraktkostnader. Returen kostar sek 50. Skoloftet ersätter inte retur kostnad som kund själv har lagt ut.
Du ansvarar för varan tills den nått vårt lager. Spara kvittot du får vid inlämningen. Om du använder den förtryckta retur-fraktsedeln kan du följa returen på www.postnord.se .
Saknar du en retur sedel - kontakta oss!
    Vi följer konsumentköplagen vilket innebär att du har minst 3 års reklamationsrätt. Felet ska anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts. Vid reklamationer ska du kontakta oss på kundservice via mejl: info@skoloftet.se så snart som möjligt efter att ett fel upptäckts.

    Tvist

    Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr

    Force Majeure

    I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure vilket innebär befrielse från våra förpliktelser att fullfölja ingångna avtal.